top of page
  • _

är stress bra eller dåligt!

2016-04-12


Stress är nödvändigt för att du skall må bra. Stress är när något utanför eller innanför kroppen kräver mer än du kan hantera. Detta leder till att kroppen skyddar sig genom att låsa ryggraden. Om ryggraden blir lokalt sned blir nerverna lokalt stretchade och du har en subluxation. Med en subluxation kan du inte lika lätt läka det själv. Om det bara är en låsning lossar kroppen det själv. Eftersom nervsystemet blir stretchat blir hela systemet påverkat även hjärnan. Då går nervsystemet upp i högvarv/överstimulerat eller lågvarv/understimulerat. Om du inte återhämtar dig nu blir systemet instabilt/både under och överstimulerat. Om man fortfarande inte återhämta sig blir nervsystemet utmattat med risk för kroniska och autoimmuna sjukdomar. Beroende på vilken status du har finns risk för olika sjukdomar, så som högt blodtryck med överstimulerat nervsystem och depression med understimulerat nervsystem. 


 

Det som avgör om du mår bra av stress eller inte är om du kan hantera den. Om du kan stänga av stressen är den bra. Detta är för att cellerna i kroppen bara kan vara i tillväxt eller försvar. Inte båda samtidigt. När cellerna är i försvar läker dem inte och samtidigt sliter det på kroppen med stresshormonerna. Stress är bra när det är kortsiktigt och för att hantera något som är utanför vad du kan hantera just nu. 


 

 

Det är inte så att man stängt av stressen om man inte känner den. Kroppen kan hantera/gömma stressen om den är långvarig. Du accepterar den som normal. Därför är det bra att komma till oss och kolla hur mycket stress kroppen har sparat under åren och göra ett stresstest för att se hur ditt nervsystem fungerar, Se om du är överstimulerad eller understimulerad. Vi justerar lätt/entrainment för att stänga av stressen och börja läka. Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev får du skickat till dig Biochart där du kan själv se vilka symtom du har och var det passar in med överstimulerat, etc. nervsystem.


Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor, Tel 0340-166 40, Boka på nätet.

 
 

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Vår första blogg

Välkommen till iBalans Kiropraktiks första blogg Ola Steinbach Leg. Kiropraktor: Publicerat den den 23 april 2015 18:19 Vi kommer regelbundet lägga ut mer information så kom tillbaka och titta emellan

Comments


bottom of page