top of page
  • _

Kroppen är Mekanisk?

2016-03-10


Kroppen kan verka mekanisk. Det är även så som många tänker. Men så är det inte. Om man tar bort något i kroppen och sätter tillbaka det igen fungerar det inte med automatik som med en sak. Skillnaden på en person som lever och en som inte lever är mer än delarna. Allt finns där även när man gått bort. Det som skiljer är livskraften. Livskraften går inte att mäta men är viktig. 


 


När alla delarna i kroppen samarbetar har man full hälsa och mår bra. Om man får ont i ryggen, nacken etc., samarbetar inte kroppen och man har inte full hälsa. Det är inte bara att man har ont. Det som gör att kroppen fungerar bra tillsammans är nervsystemet och andra kommunikationssystem i kroppen så som bindväven som ser till att alla celler och organ gör sitt för att du skall må bra. Detta kallar vi en mental impuls. När något händer som är mer än kroppen kan hantera skyddar du dig med att låsa ryggen. Om du låser ryggen och nervsystemet blir lokalt stretchat kallar vi det för subluxation. En låsning brukar du knäcka loss själv, det knäcker när du rör dig och så känns det bättre. När du har en subluxation kan du ha låsningar också och då släpper dem inte själva lika enkelt. Efter som nerverna kommuniserar direkt eller indirekt med alla celler och bindväven direkt med alla celler påverkas kroppen mer än där du känner du har symptom. Därför är det viktigt att hålla kroppen fri från subluxeringar och nervsystem och bindväv i hög kommunikation så du kan må bra.Om man entrainar/justerar tills det känns mindre ont. Har kanske subluxationen släppt. Då är det risk att man får ont i ryggen, nacken, etc., igen. Genom att jobba långsiktigt kan man öka mentala impulsen och få subluxationen att släppa och hålla sig borta. Då mår man bättre och har inte ont. Sedan är det så att när det är något som blir för mycket får man ont igen. Det är så det skall fungera. Även en Kiropraktor kan få ont i ryggen. Med en mjuk rygg och vältrimmat nervsystem kan man hantera bättre även om man får ont igen. Man känner tidigare om det inte är bra och kan då se till att göra det som behövs för att bli bra igen.

 

 

 

 

Alla är värda en rygg och nervsystem som är i full trim 


 

 

Kontakta Ola Steinbach DC, Leg. Kiropraktor, iBalans Kiropraktik på Tel 0340-166 40 eller boka på nätet. 

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Vår första blogg

Välkommen till iBalans Kiropraktiks första blogg Ola Steinbach Leg. Kiropraktor: Publicerat den den 23 april 2015 18:19 Vi kommer regelbundet lägga ut mer information så kom tillbaka och titta emellan

Comentarios


bottom of page